Alungă frustrarea de a nu știi dacă pictura ta e valoroasă sau nu... 

Pictezi Cu Pasiune, Dar Nu Știi Dacă Lucrările Tale Sunt Bune De Ceva? Scapă De Incertitudine! Învață Să-Ți Evaluezi Singur Picturile!

- A sosit momentul să devii propriul tău critic de artă! -

Dragă ,

de la, Laura Mateescu
fondator Picturia

Cu toții am fost începători la un moment dat în pasiunile noastre. Nimeni nu s-a născut învățat, ci ne-am perfecționat pe parcurs. Sentimentele de incertitudine ori chiar frustrare sunt de înțeles, atât timp cât nu găsești un reper care să-ți confirme că te afli pe calea cea bună când realizezi o pictură.

De aceea am creat un sistem, un ghid ce-ți permite să ai un reper de evaluare la începutul pasiunii tale. Punctul de sprijin pentru oricine a ales să meargă pe acest drum: “un drum când întunecat, când luminos, în orice caz doar pentru iubitorii de artă”!

“A Merge Departe Este Ceva, A Merge Acolo Este Cu Totul Altceva”

Constantin Brâncuși

Îmi amintesc cu emoție de momentele de început în arta picturii. Mai ales de primii pași, de primele schițe… Când am pus întâia oară mâna pe o pensulă și am început să-mi aștern imaginația pe hârtie. Sunt lucruri care vor rămâne întotdeauna în sufletul meu, acolo într-un colțișor plin de lumină și de speranță.

O să fiu cât se poate de sinceră: așa percep lucrurile acum, la peste un deceniu de lucru neîntrerupt, de continuă dorință de perfecționare.Atunci, nu a fost totul roz.

Deși eram plină de entuziasm, mă domina un sentiment de frică. Dacă nu fac ce trebuie? Cum știu eu că sunt pe drumul cel bun și că nu-mi pierd timpul aiurea?

Adevărul e că nu aveam repere, nu aveam de ce să mă leg atunci când incertitudinea îmi inunda universul. Uneori simțeam că și creativitatea avea de suferit…

Privind atent la studenții mei de la cursul de pictură, îmi dau seama că și ei trăiesc aceleași frământări. Vin și mă întreabă dacă au procedat bine la un anume tablou în acril ori în ulei, văd în ochii lor că au nevoie de o confirmare pentru a merge mai departe.

Am creat acest ghid în primul rând pentru mine, pentru tânăra de acum câțiva ani care nu știa dacă a pictat sau nu cum trebuie. Apoi, pentru studenții mei și acum și pentru tine.

Pentru toți cei care au pornit pe acest drum al artei.

Pentru că este foarte important să ai un reper, am zis că este bine să învețe fiecare, cum să și-l creeze singur.

Așa, vei ști exact unde te afli, ce ai de îndreptat și unde te îndrepți.

Și să ai parte de o cale mult mai ușoară de acum înainte, de un drum mai sigur și mai luminos pe care să-l parcurgi!

De Ce Să Mergi Pe Pipăite În Întuneric, Când Poți Avea Calea Clară?

Fiecare își propune să ajungă cât mai departe cu pasiunea lui, dar tocmai strategia adoptată pe acest drum face diferența dintre reușită și eșec. Între teamă și bucuria de a reuși.
De aceea, îți prezint...

Dincolo De Formă Și Culoare
Sprijinul Și Punctul Tău De Reper În Auto-Evaluare Lucrărilor Tale...

Principalele beneficii pe care ți le aduce ghidul de analiză “Dincolo de formă și culoare”

 • Este ca și cum ai un profesor lângă tine - Acest ghid te ajută să-ți oferi un feedback critic și constructiv constant. Astfel vei știi dacă lucrarea ta este bună, mediocră, sau slabă!
 • Afli și ce ai de făcut pentru a progresa - nu va mai trebui să apelezi la opinia unui critic de artă, care de obicei te taxează destul de scump
 • Îți analizezi corect singur lucrările - îți vei da seama ce ar trebui să îmbunătățești la tehnica ta
 • Capeți o direcție clară - dispare incertitudinea de a nu ști dacă este bine, sau nu ceea ce faci!

Cartea este electronică. Imagine cu scop de prezentare.


Acest ghid te ajută să-ți structurezi și mai bine etapele în drumul spre perfecționarea pasiunii tale: pictura. 

 → Nu știi dacă ai ales bine compoziția?
 → Contrastul nu este cel pe care ți l-ai imaginat cu ochii minții?

De ce să orbecăi, când ai la îndemână o sursă de lumină clară, care îți va netezi calea?

3 Beneficii Cheie Ale Ghidului "Dincolo De Formă Și Culoare"

Înveți Din Exemple Concrete! Nu Din Teorie!

În ghid ai parte de exemple reale de analize ale tablourilor unor studenți ai cursului de pictură.


Apreciezi Corect Lucrările Artistice!

La final, vei ști exact dacă orice pictură, a ta ori a altcuiva, este ceea ce trebuie să fie din punct de vedere artistic.

Identifici Ușor Greșelile 

Afli care sunt principalele tipuri de greșeli pe care le poate face orice artist și vei ști să le identifici ușor în lucrările tale, cât și în ale altora.

Cu acest sistem de autonaliză:

 • vei putea studia drumul parcurs de studenții mei de la punctul zero până în punctul în care au identificat singuri punctele slabe și au făcut corecturile necesare!
 • vei avea argumente solide față de oricine va încerca să ia în derâdere picturile tale
 • vei afla care sunt principalele tipuri de greșeli pe care se întâmplă să le facă orice artist și vei ști să le identifici ușor atât în lucrările tale, cât și în și ale altora
 • scapi de teama de a nu fi făcut totul ca la carte în ceea ce privește lucrările tale

Cum Te Poate Ajuta Efectiv Acest Ghid Al Lucrărilor Plastice

Cartea atrage atenția următoarelor elemente de care trebuie să ții seama în activitatea ta, elemente pe care e nevoie să le stăpânești pentru a putea progresa:

Compoziție și perspectivă

Compoziția și construcția tabloului constituie punctul de plecare al oricărei lucrări de artă. Iată, pe scurt, la ce trebuie să fii atent:

 →  Este nevoie de un punct de interes, restul elementelor urmând a fi construite în jurul acestui punct de interes.
 → Perspectiva - îmi place să spun despre ea că este ca o armă cu două tăișuri: pe de o parte, datorită faptului că obiectele mai îndepărtate vor fi mai mici decât cele apropiate, dar, de cealaltă parte, perspectiva este dată și de intensitatea și nuanța culorilor

Elemente și principii artistice

Pe lângă compoziție, mai există câteva elemente pe care, dacă ajungi să le stăpânești, te vor ajuta să construiești o imagine originală. Voi enumera aici câteva dintre ele, pe restul le găsești în ghid: linia, forma, culoarea …. varietatea…

Contrastul

Contrastul este unul dintre elementele cruciale pentru reușita unei picturi. Ți s-a întâmplat să nu știi exact dacă ți-a ieșit cum trebuie contrastul clas-obscur ori cald-rece? Din ghid vei afla la ce să fii atent pentru a nu rata contrastul, dar mai ales vei afla cum să faci să afli când ai greșit.

Cromatica

Se spune că din coloritul unei picturi vom afla starea de spirit a celui care a realizat respectiva lucrare. Cu alte cuvinte, culorile pe care tu le alegi sunt esențiale pentru mesajul pe care vrei să-l transmiți.

În ghidul “Dincolo de formă și culoare” înveți cum să aplici valoarea corectă a unei culori, modul în care aceasta se armonizează cu restul culorilor de pe pânză.

Execuția

Mâna unui începător va încerca întotdeauna să creeze contururi clare sau să umple formele cu o culoare uniformă. Numai că o lucrare este cu atât mai bună cu cât formele și culorile trec dintr-una într-alta lejer fără forțare. Evident, experiența vine pictând, numai că în ghid există niște ponturi extrem de utile pentru orice începător. Ponturi ce te vor face să percepi altfel modul de execuție a unei picturi.

Ai suport tehnic astfel incat sa poti accesa cartea timp de 30 de zile. Iar cu coaching intrebare si raspuns, beneficiezi de faptul ca poti sa pui o intrebare specifica si primesti un raspuns specific prin sistemul de suport (nu este inclus grupul de Facebook sau email). Daca raspunsul nu este clar, pentru a lamuri intrebarea atunci ai dreptul la inca o intrebare lamuritoare in care ceri mai multe detalii despre problema specifica. In suportul standard pentru carti, aveti dreptul la 2 tichete pe care le puteti folosi in 30 de zile de la data achizitionarii carti (dupa aceea expira). 

Acest mod de lucru ne permite obtinerea de rezultate specifice si rezolvarea de probleme specifice care aduc rezultate palpabile intr-un timp scurt, atat pentru student cat si pentru instructor!

signature

Ce spun câțiva Din Cei Peste 168 Studenți La Cursurile De Pictură Online Ale Laurei Mateescu

Mulțumesc din suflet pentru minunatele sfaturi pe care le primesc cu atâta amabilitate. Pentru mine sunt deosebit de importante. Nici nu știu cum aș putea să vă mulțumesc…
Elena

Nu e deloc ușor să știi să exprimi stările prin care trece sufletul la un moment dat într-un tabloul. Tocmai de aceea, mi s-au părut super-utile lecțiile Laurei din cursul de pictură. A sintetizat foarte bine tehnica de care aveam nevoie pentru a mă exprima
Mircea

Lecțiile Laurei din cursul de pictură sunt o adevărată încântare! Consider că am făcut alegerea corectă atunci când am achiziționat cursul. Am multe de învățat de la ea.
Ovidiu

Am citit cartea “Dincolo De Forma Si Culoare” pe nerasuflate (ca de altfel, toate lectiile primite pana acum).
Este extraordinar cate informatii importante sunt continute in aceasta carte.
Pur si simplu citind-o si urmand cursurile de pictura in ulei, am invatat “sa vad”.
Am invatat sa vad si sa inteleg mai bine culorile, perspectiva, umbrele, ceea ce da profunzime si viata intr-un tablou.
Pentru mine aceste cursuri sunt foarte importante, mai ales pentru ca nu am nicio pregatire in domeniu si nici prea mult timp pentru a merge la o sala de curs.
Iti multumesc Laura pentru tot ce faci.
Mioara

► Reducere -10% ◄
Oferta Zilei!

Ia-Ți Chiar ACUM 
Cartea Dincolo De Formă Și Culoare!

 • Este ca și cum ai un profesor lângă tine - Acest ghid te ajută să-ți oferi un feedback critic și constructiv constant. Astfel vei știi dacă lucrarea ta este bună, mediocră, sau slabă!
 • Afli și ce ai de făcut pentru a progresa - nu va mai trebui să apelezi la opinia unui critic de artă, care de obicei te taxează destul de scump
 • Îți analizezi corect singur lucrările - îți vei da seama ce ar trebui să îmbunătățești la tehnica ta
 • Capeți o direcție clară - dispare incertitudinea de a nu ști dacă este bine, sau nu ceea ce faci!

Cartea este electronică. Imagine cu scop de prezentare.

Cod Vocuher/Cupon: GRKDFCK073BG

147 lei 132,3 lei

Ia-ți chiar ACUM cartea electronică și o vei primi INSTANT La Plata Cu Cardul !

Informatia practica, condensata, este ideala pentru pasionatii de pictura care au putin timp la dispozitie si nu pot apela la un profesor de pictura care sa fie constant langa ei.

Fie ca te pasioneaza pictura peisajelor, a florilor, abstractul sau natura statica, aceste manual este revelator pentru lucrarile tale!

Pe lângă cele de mai sus, ghidul mai conține:

 • Topul celor mai des întâlnite greșeli pe care orice începător le face. Practic, vei învăța să te oprești la timp înainte de a face din nou pași greșiți în munca ta creativă.
 • Analize aprofundate pe câteva opere de artă ale unor artiști cunoscuți. Vei înțelege de ce aceștia au ales un anumit contrast, unde și de ce cade accentul sau de ce au ales o anumită culoare
 • Studiu aprofundat pe lucrările cursanților de la cursul de pictură. În acest mod, vei înțelege greșelile pe care le-au făcut la început și cum au înțeles să se schimbe în urma indicațiilor din acest ghid

Poți lua această carte imediat, cu doar 147 lei 132,3 lei. Profita de aceasta ocazie - pretul poate creste oricand!

► Reducere -10% ◄
Oferta Zilei!

Ia-Ți Chiar ACUM 
Cartea Dincolo De Formă Și Culoare!

 • Este ca și cum ai un profesor lângă tine - Acest ghid te ajută să-ți oferi un feedback critic și constructiv constant. Astfel vei știi dacă lucrarea ta este bună, mediocră, sau slabă!
 • Afli și ce ai de făcut pentru a progresa - nu va mai trebui să apelezi la opinia unui critic de artă, care de obicei te taxează destul de scump
 • Îți analizezi corect singur lucrările - îți vei da seama ce ar trebui să îmbunătățești la tehnica ta
 • Capeți o direcție clară - dispare incertitudinea de a nu ști dacă este bine, sau nu ceea ce faci!

Cartea este electronică. Imagine cu scop de prezentare.

Cod Vocuher/Cupon: GRKDFCK073BG
147 lei 132,3 lei

Ia-ți chiar ACUM cartea electronică și o vei primi INSTANT La Plata Cu Cardul !

Ia-ți chiar ACUM cartea și o vei primi
INSTANT La Plata Cu Cardul!

Cu drag,
Laura Mateescu

signature

P.S. Învață să te autoevaluezi! Uită de frica de a râde alții de lucrările tale! Ia-ti ghidul acum!

 

Termeni si conditii | Contact