Pentru iubitorul de frumos care dorește să cunoască culoarea și secretele ei în estetica picturii !

Cum Să Înțelegi Culoarea 
Astfel Încât Să Ai În Picturile Tale Profunzime Și Armonie !

Dorești să îmbini culorile corect pe paletă? Atunci citește în continuare!

Draga ,

de la, Laura Mateescu
fondator Picturia

Una dintre intrebarile cu care ma intalnesc cel mai des este:  "Cum să amestec culorile?"
Ei bine, in majoritatea cazurilor, indicat este sa intelegi mai intai pigmentii de culoare si cum interacționează aceștia între ei. O mică schimbare a proporției într-un amestesc poate sa dea o altă culoare! De aceea trebuie să stăpânești la perfecție teoria culorii...

Iată Cele Mai Importante 3 Motive
Pentru A Controla Culoarea În Creațile Tale

1

Obținerea Cu Precizie A Culorii Dorite!

În natură există mii de nuanțe perceptibile în funcție de antrenamentul ochiilor fiecăruia. Lumina de lucru, pigmenții, pânza, diluanții sunt elemente ce joacă un rol primordial în finalitatea nuanței dorite. 

De aceea nu poți lăsa pe ghicire sau „talent” obținerea culorii. ​

Deci nu mai nimerim culoarea, ci aplicăm rețeta culorii folosindu-ne de amestecuri planificate corect în prealabil.

2

Armonie În Paleta Cromatică!

Armonia culorilor este precum armonia muzicală.

Dacă folosești note muzicale din aceeași gamă, obții melodii și muzică!

Daca folosești note muzicale din game diferite, obții doar ZGOMOT!

Așa și în pictură. Poți crea un tablou armonios dacă vei folosi culori care se potrivesc între ele.

Astfel se crează armonia și un tot unitar al tabloului care are de comunicat ceva privitorului!

3

Măiestrie În Loc De Amatorism!

Marii pictori au controlat întotdeauna culoarea. Nu au lăsat-o la întâmplare.

​Nu există vreun pictor de renume care să fi lăsat la întâmplare culorile pe creațile lor.

De aceea, dacă vrei să faci un pas important în ceea ce creezi, este timpul să vorbești pe limba marilor pictori - iar aceasta este limba culorii!

Pictura nu există fără culoare. Limbajul culorii este limbajul folosit de către profesioniști. Nu folosi culori direct din tub!

Dacă unul dintre aceste trei motive îți surâde înseamnă că ești calificat să înveți limbajul culorii!

Dacă nu știi să desenezi prea bine, nu însemană că nu poți să pictezi!

Orice pictură reușită are la bază, în primul rând, o bună cunoaștere a teoriei culorii. Dacă nu știi să desenezi prea bine, nu însemană că nu poți să pictezi.


O pictură nu trebuie să redea realitatea exact așa cum este. Poți deforma, poți schimba perspectiva.

Ceea ce face diferența între o mâzgăleală și o pictură reușită, este atenta alegere a culorilor pe care le pui pe pânză.Poți să ai au un talent înăscut pentru formă și culoare (adică talent la desen și un simț al culorii), sau poți să nu ai. Indiferent de acest aspect, atât desenul cât și teoria culorii se pot învăța

Dezvoltarea simțului culorii se poate face și prin atenta observare a mediului și a picturilor realizate de alții. Înainte de a putea analiza picturile din punct de vedere cromatic, trebuie să înveți noțiunile ce țin de teoria culorii.Haide să redescoperim pasiunea pentru pictură prin culoare! Iți propun un sistem conceput în așa fel încât să înțelegi cât se poate de repede teoria culorii astfel încât să o poți aplica imediat în picturile tale!

Imaginea de mai sus ne arată cum din 6 culori am obținut prin amestecuri 13 nuanțe cu ajutorul căror am realizat pictura!

De aceea, am creat pentru tine...

Cursul Video TEORIA CULORII!

Cursul video "Teoria Culorii" este un sistem segmentat în 9 lecții video cu note de curs, fișe, fotografii și resurse scrise pe care le primești deodată astfel încât să asimilezi cursul cât mai repede!

 • PARTEA TEORETICA - Vei regasi atat notiuni de baza, cat si avansate, menite sa te ajute spre o evolutie clara și consistentă!
 • PARTEA PRACTICĂ - Fiecare noțiune este demonstrată și explicată practic! Iar la sfârșit, (după ce am învățat limbajul culorilor) îl aplicăm pentru realizarea unei picturi! 
 • DE LA AMATOR LA MAESTRU - Limbajul culorii atât prin aplicare în creațile tale cât și prin înțelegerea altor picturi, este cel care te va aduce cu un pas mai aproape de maeștrii!

Vezi Introducerea La Ce Înveți În Acest Curs Video!

Iată ce vei invata in cadrul cursului video Teoria Culorii


 • 01 – Introducere în Teoria Culorilor
 • 02 – Compoziția și proprietățile vopselelor
 • 03 – Roata culorilor
 • 04 – Proprietățile culorilor
 • 05 – Contrastele cromatice
 • 06 – Transparența culorilor
 • 07 – Cum obținem culoarea pielii
 • 08 – Cum obținem nuanțele de verde pentru peisaje
 • 09 – Pictura unui peisaj aplicând teoria culorii
 • Înveți cum să obții culoarea dorită (secretele amestecurilor de culoare)
 • Înveți cum este influentata culoarea finala de catre proprietatile vopselelor (transparenta, pigment, rezistenta la lumina)
 • Înveți cum sa obtii un efect de profunzime, folosind albul si negrul, astfel incat "sa mananci din pictura"
 • Înveți cum sunt percepute culorile de catre ochiul uman atunci cand sunt altaturate pe panza (contraste cromatice)
 • Înveți cum sa armonizezi paleta cromatica aleasa pentru o pictura

În primele patru lecții accentul este pus pe partea teoretică, pentru a ne familiariza cu noțiunile din teoria culorilor, ca mai apoi să le vedem practic în următoarele cinci lecții.

Toate informatiile de care ai nevoie pentru a incepe sa stapanesti teoria culorii, si chiar pentru a avansa de la pictor incepator la pictor de nivel intermediar sau chiar avansat, se afla aici!

Ai suport tehnic astfel incat sa poti accesa orice lectie pe perioada cursului. Iar cu coaching intrebare si raspuns, beneficiezi de faptul ca poti sa pui o intrebare specifica si primesti un raspuns specific prin sistemul de suport (nu este inclus grupul de Facebook sau email). Daca raspunsul nu este clar, pentru a lamuri intrebarea atunci ai dreptul la inca o intrebare lamuritoare in care ceri mai multe detalii despre problema specifica. In suportul standard pentru acest curs aveti dreptul la 8 tichete de suport!

Acest mod de lucru ne permite obtinerea de rezultate specifice si rezolvarea de probleme specifice care aduc rezultate palpabile intr-un timp scurt, atat pentru student cat si pentru instructor!

signature

Ce Spun Participantii La Cursurile De Pictura  Online Ale Laurei Mateescu

Eu vreau sa- ți multumesc pentru ca m-ai ajutat sa-mi îndeplinesc singurul vis,care mi-a guvernat viața! Fara acest curs,neprețuit,nu as fi îndrăznit sa pun mâna pe pensula!

Primul desen este înainte de curs, al treilea, azi! Eu vreau sa- ți multumesc pentru ca m-ai ajutat sa-mi îndeplinesc singurul vis,care mi-a guvernat viața! 

Fara acest curs,neprețuit,nu as fi îndrăznit sa pun mâna pe pensula!

Pentru a evolua, sigur voi lucra in puținul timp(pentru mine!)de care dispun!!! Și vreau sa-ți spun ca, toate lecțiile tale,vor trece la nepoatele mele care chiar au talent!

La testul de autoevaluare, am făcut 55 pct,fără sa trișez și culmea ironiei,la final am dat peste răspunsuri ! Mai am de spus ca ,ești extraordinara și multumesc providentei ca te-am cunoscut! Multumesc de mii de ori pentru tot ce faci pentru toți cursanții! Cu toate urările de bine și tot ce e mai frumos, te imbratisez cu drag

Maria

Trimis de pe iPhone-ul meu

Maria Basaliga
cursant ACRIL

Dupa aproape 30 de ani, având mai mult timp liber, am revenit la  pictură şi aşa am dat peste acest curs pe net. A fost exact ceea ce căutam pentru a-mi actualiza cunoştinţele şi a recupera timpul pierdut. Cursul îl consider foarte util pentru un începător, bogat în informaţii, accesibil oricărei persoane şi echilibrat din punct de vedere al metodelor de prezentare. Ritmul de o lecţie pe săptămână este foarte nimerit şi permite gestionarea de către fiecare cursant a timpului de care dispune. De asemenea, indicaţiile, sfaturile şi link-urile către tutoriale asigură dezvoltarea abilităţilor artistice, atât la nivel de hobby dar şi pentru persoanele care aspiră la mai mult.

Preda Ovidiu

Foarte documentate lectiile. Intr-adevar informatiile despre culori, potriviri si proportii sunt extrem de utile. Multumesc!

Oana Popescu

Acționează Acum! Prețul poate crește oricând!
Comandă Acum Cu Încredere

Începe Chiar ACUM 
Cursul TEORIA CULORII

 • 9 lecții video: Lecțiile sunt livrate exclusiv online alături de materiale scrise (PDF), imagini și diagrame!
 • Stăpânești roata culorilor - vei înțelege la perfecție teoria astfel încât să înțelegi limbajul culorii și să-l aplici în picturile tale.
 • Înveți practic amestecul culorilor pe paletă - ce poate fi mai minunat decât să obții de fiecare dată nuanța de culoare pe care o dorești?
 • Pictăm împreună de la „a la z” un peisaj folosindu-ne de o paletă specifică de culori!
 • Primești acces la tot cursul deodată

Cursul este electronic. Imagine cu scop de prezentare.

Actioneaza Acum!

197 lei 177.30 lei

Accesează-ți acum cursul video despre teoria culorii.

Informația practică , condensată , este ideală pentru pasionații de pictură care au puțin timp la dispoziție , și nu se pot deplasa către o sala de curs.

Fie că te pasionează pictura peisajelor, a florilor, abstractul sau natura statică, aceste lecții te vor îndruma cum să alegi paleta dorită pentru proiectele tale!

Vezi Daca Te Califici Pentru Acest Curs

 • Nu există limită de vârstă . Cursul se adresează tuturor pasionaților de pictură cu vârstă de peste 16 ani. Chiar și pensionarii se pot înscrie la curs.
 • Nu contează unde ești localizat (în țară sau străinătate). Se pot înscrie și români aflați in străinătate.
 • Nu există o "probă de admitere" care să dovedească dacă ai sau nu talent. Eu îți susțin pasiunea pentru pictură, și îți ofer informații care să le poți pune in practică indiferent de nivelul de talent artistic. Talentul nu este doar ceva înnăscut, ci se și educă.​

Te poti inscrie la curs imediat, cu doar 197 lei 177.30 lei . Profita de aceasta ocazie - pretul poate creste oricand!

Comandă Acum Cu Încredere

Acționează Acum! Prețul poate crește oricând!

Actioneaza Acum!

 

Primești instant tot cursul la plata cu cardul.

197 lei 177.30 lei

Primești tot cursul. Acces imediat la plata cu cardul!

Înscrie-te chiar ACUM la curs și vei primi
ACCES INSTANT La Plata Cu Cardul!

Plata prin transfer bancar sau poștă necesită confirmare.

Cu drag,
Laura Mateescu

signature

P.S. Nu rata oportunitatea de a învășa să controlezi și înțelegi culoarea! Inscrie-te acum!

 

Termeni si conditii | Contact